Betyár szelet

Betyár szelet

Hozzávalók:

40 dkg cukor,
25 dkg durvára vágott dió,
6 tojás sárgája,
20 dkg vaj,
1 csomag ostyalap
A tojások sárgáját egyenként a puha vajhoz adagoljuk, és jó alaposan kikeverjük.
Egy lábasba beleöntjük a cukrot, majd kevergetve karamellé olvasztjuk. Amikor egy
kicsit barnás színe lesz, hozzáadjuk a durvára darált diót, és azzal is összesütjük. Ezután
kerül bele a tojásos vaj. Addig kevergetjük, amíg a leve elpárolog, és jó sűrű masszát
kapunk.

Ezt kb. húsz percig hűlni hagyjuk, hogy kenhető állagot kapjunk.
Az ostyalapot tálcára helyezzük, és elegyengetjük rajta a pörkölt cukros tölteléket. A
tetejére is ostyalapot teszünk, majd egy deszkával lenyomjuk, nehogy száradás közben
felperdüljön az ostya. Egy éjszakán át így pihentetjük, utána könnyen szeletelhető.
Hetekig elálló, finom sütemény.
Készíthetjük napraforgó maggal is, ebből 30 dkg szükséges hozzá.
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük