Eredeti slambuc

Salmbuc

Hozzávalók:

6 literes bográcsba
20-25 dkg füstölt, vagy sós szalonna
3,5 kg krumpli
2 csomag lebbencstészta
ha szeretjük: csípős paprika
A vas bográcsban a szalonnát kockára vágjuk s zsírjára sütjük, ha megpirult a szalonna kiszedjük.A megtisztított és megmosott karikára vágott krumplit a zsíron addig pirítjuk míg félig meg nem fő.Felöntjük vízzel, ízlés szerint sót, csípős paprikát rakunk rá. A sóra vigyázzunk a szalonna is sós. Ha a krumpli majdnem megfőtt, hozzáadjuk a tésztát de csak a krumpli tetején főzzük puhára, piszkálva hogy ne ragadjon össze. Ha elitta a levet és meg puhult, slambuc főző kanállal alá szurkálva összekeverjük.Ha véletlen lekapott, most még a kanál orrával lazítsuk fel és a bográcsban kezdjük el forgatni. Addig  kell forgatni, míg szépen körbe pirul, ez adja meg a színét és csodálatos ízét. Az igazi slambucot 32-szer kell megforgatni.
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük