Lusta asszony túrós-meggyes süteménye

Lusta asszony túrós-meggyes süteménye

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
Túrótöltelék
½ kg legalább félzsíros túró
1 csomag vaníliás cukor, vagy fél vanília kikaparva
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál kristálycukor
5 dkg mazsola
1 üveg magozott meggy befőtt
Nedves keverék:
1/2 liter tej
4 tojás sárgája
10-15  dkg margarin , vagy 10 dkg vaj
Kivajazunk egy kisebb tepsit. Egy normál  gáztepsinek maximum a fele kell. Vagy ha nem akarunk ilyesmin gondolkodni, akkor készítsük dupla mennyiségből, nem kell aggódni, záros határidőn belül el fog fogyni a süti.
Összekeverjük a száraz alapanyagokat, méghozzá jó alaposan, hogy mindenből jusson mindenhova. Ezek felét beleszórjuk a tepsi aljába szépen, egyenlegesen. Rámorzsoljuk a túrót, amit előzőleg összekevertünk a cukorral és búzadarával, belerakva a mazsolát is, aztán rádobáljuk a meggyet. A meggyek tetejére ráöntjük szépen elosztva a száraz keverék másik felét. Nem gond, ha kilátszanak a meggyszemek, azok a sütés végére el fognak tűnni. Ha ezzel elkészültünk leöntjük a sütit a nedves keverékkel. Ezek után 15 dkg margarint, vagy 10 deka vajat morzsolunk rá.
Most 15 percig langyos helyen pihenni hagyjuk, közben előmelegítjük a sütőnket. 180 fokos sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sül. De az illatok árulkodni fognak sütink állapotáról…
Meggy nélkül is tökéletes…Fotó: Rubin konyhája
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük