Szatmári tepsis hús

Szatmári tepsis hús

Hozzávalók: 

1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt, lehetőleg húsos szalonna
50 dkg sertéskaraj
Mártás: 
2-3 dl tejföl
5 evőkanál liszt
3 szép fej vöröshagyma
3 dkg fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint,

 

A burgonyát héjában megfőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, a sertéskarajt felszeleteljük. A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, majd kiszedjük a zsírból. A karajt kiverjük, és lisztbe forgatjuk, majd elősütjük a szalonna zsírjában.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A burgonyából kupacokat alakítunk ki, a csomókra rárakunk egy szelet elősütött húst, és a hús közepére a kiolvasztott szalonnát. Ezután rakunk rá még egy réteg húst, majd a megmaradt burgonyát ráreszeljük. Tejfölös mártással meglocsoljuk, és sütőben készre sütjük.
Ne féljünk a fűszerezéstől, és minél kevesebbszer dolgozzunk ételízesítővel, mert azok egyenruhát adnak a húsoknak. Ha nem használjuk, vagy csak minimális mennyiségben, akkor a csirke valóban csirke ízű lesz, a sertés sertés, és a marha sem delikát ízben fog tündökölni.
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük