Gyermekek öröme

Hozzávalók:

30 dkg méz, diónyi vaj, 5 l frissen pattogatott kukorica

 

Elkészítés:

A  mézet egy kb. 6 literes lábasba öntjük, tűzhelyre tesszük és folytonos keverés közt szép világosbarnára megpirítjuk. Vigyázni kell, hogy meg ne égessük, mert keserű lesz. Hozzáadjuk a vajat, jól összekeverjük, s  beleöntjük a pattogatott kukoricát. Szép lassan, hogy össze ne törjük, összekevergetjük, hogy minden szem mézes legyen. A tűzről elvesszük, vizes kézzel kis csomócskákat csinálunk, s tálra egymás fölé rakva , szép gúlát rakunk belőle. Tartsuk száraz helyen, hogy ropogós maradjon.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük