Mogyorós csirke

Hozzávalók:

3 db filézett csirkemell, 1/2 kg héjas földimogyoró, 2 db száraz, piros erőspaprika, póréhagyma, 6 gerezd fokhagyma, gyömbér, szecsuáni bors, kristálycukor,  só, kukoricaliszt (vagy étkezési keményítő) bor, szójaszósz, almaecet, olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket apró kockákra vágjuk, jól meglocsoljuk szójaszósszal, ráöntünk egy kis bort, megszórjuk kukoricaliszttel és jól összekeverjük. Utána egy kis tálban elkészítjük a zöldségeket, a felaprított fokhagymát, gyömbért, póréhagymát. Egy másik tálban összekeverjük a fűszereket: szójaszószt, bort, egy kis alma- vagy borecetet, egy kicsi vizet és kukoricalisztet, aztán jól összekeverjük. Forró olajba dobjuk a szecsuáni borsot, aztán kivesszük, mert csak az ízére van szükség. Ezután következik az erőspaprika. Ezt is kivesszük és félretesszük. Megpörköljük a mogyorót, azt is félretesszük.  Ugyanabba az olajba beletesszük a csirkehúst, megforgatjuk, majd ha átsült, hozzátesszük a a zöldséget, olajat, visszatesszük a mogyorót, egyszer megforgatjuk és tálaljuk. A paprikával díszítjük.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük