Narancstorta

Hozzávalók:

6 tojás, 21 dkg cukor, 1 narancs, 15 dkg tisztított darált mandula, két evőkanál liszt, két evőkanál prézli,

Krémje: 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 narancs, 3 kávéskanál liszt, kb. egy bögre tej, 20 dkg vaj, 2 dl tejszín

Elkészítés:

Tortakészítés: A 6 tojás sárgáját, a 21 dkg cukrot, az egyik narancs levét és a reszelt héját jól kikeverjük, majd a mandulát, a lisztet és a prézlit és utoljára a felvert habot összevegyítjük, és lisztezett, zsírozott tepsiben sütjük. Majd három csíkba vágjuk és krémmel töltjük.

Krémkészítés:

Kis lángon, folytonos keverés mellett, a 3 tojás sárgáját, 15 dkg cukrot, a reszelt narancs héját és levét, valamint az előzőleg kis tejjel simára kevert lisztet együtt sűrű krémmé főzzük. Ha levettük a tűzről, hozzákeverjük a 20 dkg vajat és, ha egészen kihűlt, csak akkor  kenjük meg vele a tésztát. Tejszínhabbal vonjuk be tálalás előtt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük