Túrópuding

Hozzávalók:

30 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 6 db tojás, 1 dkg mazsola, 2 dl tej, 2 db zsemle, 10 dkg dióbél, 2 g citromhéj, 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A zsemléket meghámozzuk és tejbe áztatjuk. Kinyomkodjuk és a túróval együtt áttörjük. A pudingformákat kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk. A vaj többi részét a tojássárgákkal és a porcukorral jól kikeverjük. Kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük és hozzátesszük a túrót, az előzőleg beáztatott mazsolát és a gorombára tört dióbelet, majd az egészet nagyon jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját, óvatosan összekeverjük és elosztjuk az előkészített formákba. A formákat vízgőzbe állítva a sütőben kigőzöljük. Tálaláskor a túrópudingot vékonyan meghintjük porcukorral.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük