Házi lángos

Lángos

Hozzávalók:

1 kg liszt, 3 egész tojás, 1/2 l tej, 1 pohár tejföl, só ízlés szerint, 3 dkg élesztő

Elkészítés:

Az anyagokat jól kidolgozzuk, és kiolajozott nejlonzacskóban a hűtőszekrényben tároljuk.  Eláll akár 2 hétig is. Csak annyit veszünk ki belőle, amennyi egyszerre elfogyasztunk. A tésztát vizes kézzel vékonyra kihúzzuk, mert majd a meleg olajban megvastagszik (ott kel meg). Mindkét oldalát forró olajban megsütjük. Tetszés szerint tálalható fokhagymával és sóval, tejföllel és sajttal, vagy egyszerűen lekvárral.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük