Sólet Irénke módra

Hozzávalók:

30 dkg tarkabab, 10 dkg árpagyöngye, 20 dkg füstölt tarja,  25 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 3 evőkanál olaj, só

Elkészítés:

A füstölt húst a kuktában megfőzzük. A nem egészen puhára főzött füstölt hús mellé betesszük az előző este beáztatott babot, a megmosott árpagyöngyét, a lapockát. Ízesítjük sóval, pirospaprikával, a nagy darabokra vágott vöröshagymával és az átmosott fokhagymával. Beleöntjük az olajat, és annyi vízzel felengedjük, hogy bőven ellepje. Aki szereti, erős paprikát is tehet bele. Kb. 45 percig főzzük. A levet a bab és az árpagyöngye magába szívja. Akkor jó, ha csak nagyon kevés, sűrű lé marad alatta.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük