A legjobb bécsi szórakozóhelyek

Az elit klubok és szórakozóhelyek nem újkeletű dolgok. Több száz éve, már a királyok és a grófok is szerettek fennkölt és luxus helyeken társalogni, hozzájuk hasonlókkal szórakozni. Napjaink elit társulatai és elfoglaltságai valamennyire megváltoztak, ám a luxus szórakozóhelyek és klubok megmaradtak.

Élőzene luxus környezetben

Ausztria egyik legelitebb szórakozó helye a Calea Dinner Club, ami a Hilton szálloda alatt helyezkedik el közvetlenül. Ez a két szintes klub főként a tehetősek számára készült, ám még őket is hamar leveszi a lábukról a fényűző pompájával. Az est korai szakaszában inkább vendéglátó egységként üzemel a helyiség és pompás ételeket, italokat szolgálnak fel.

Az elegáns bár önmagában luxus hangulatot és érzést teremt és erre a felszolgált ételek és koktélok csak rátesznek egy lapáttal. Ételünk elfogyasztását követően a vacsora emelete táncparketté alakul át, ahol akár reggelig táncolhatunk, ha úgy tartja kedvünk.

A remek hangulatot mindig élőzene biztosítja. A galéria szintjéről kitűnő rálátás nyílik a zenészekre és a táncolókra egyaránt, illetve hajnali 1 óráig fogyaszthatunk ezen a szinten. Természetesen díjnyertes szakácsok ételeit kóstolhatjuk mind a vacsora, mind a tánc ideje alatt. Ennél kiemelkedőbb és nagyobb luxust aligha kívánhatnánk egy szórakozóhelytől.

Lazább esti kikapcsolódás a városban

Ha esetleg a kifinomult és drága környezetben kényelmetlenül érezzük magunkat, esetleg másra vágynánk, remek választás lehet egy bécsi bulizós estéhez a Flex. Ez Európa egyik legismertebb szórakozóhelye és talán az egyik legérdekesebb is. A bárt 1990-ben alapították, ám 1995-ben elköltözött. Talán ez a költözés volt a legjobb, amit tehettek, ugyanis a bár új otthona a Duna-csatorna mellett lévő, már nem használatos, metróalagút lett, ami igencsak különlegessé teszi.

Az idő múlásával több zenei műfaj is középpontba került, mint például a Rock, a Techno, ám napjainkban a Drum’n’Bass a központi szereplő. A hely tökéletes hangzását profi hangtechnika biztosítja, így akármilyen zeneőrültek is legyünk, biztosan kifogástalannak találjuk majd és önfeledten élvezhetjük kedvenceinket.

A forró nyári éjszakán külön felfrissülés lehet egy kicsit kiülni a Duna-partra és a folyó vizén megcsillanó fényeket kémlelni, természetesen csak óvatosan! Ha másnap kipihentük magunkat, térjünk vissza egy frissítőre, ugyanis a Flex klub kávézóként is funkcionál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük