A masszázsmedence előnyei

Bár már legalább 40 éve jelent meg az első, a vízsugár erejét kihasználó masszázs fajta, mégis csak az utóbbi pár évben terjedtek el otthonainkban a masszázsmedencék. Télen-nyáron nagyon kellemes a használata. Míg régebben szinte csak a gyógyfürdőkben találkozhattunk egy-két erősebb vízsugarat adó medencével, ez ma már beköltözött otthonunkban. Egyre több lakás készül úgy a tulajdonos kérésére, hogy szinte a legnagobb helyiség a hálószoba, ahol nemcsak a franciaágy, hanem egy zuhany és egy masszáskád is megtalálható az ott lakók kényelme érdekében. A régi panellakásokban szinte a legkisebb helyet foglalja el a fürdőszoba, az új építésűekben és a családi házakban már megjelenik a jakuzzi is. Használata igen népszerű. Nem kell wellness hotelekbe, vagy fitneszre járnunk ahhoz, hogy élvezhessük ennek a nagyszerű dolognak az előnyét, beépíthetjük a mindennapjainkba, ha rendelkezünk vele. Akár egy nagyobb erkélyen is elhelyezhető.

A masszázsmedence működése

Érdekes a jakuzzi működésének technológiája, ugyanis a meleg víz és a levegő keveredése hozza létre azt a vízsugarat, mely kellemesen masszíroz.

Ez a megnyugtató, relaxáló hatás nemcsak a lelkünket érinti meg, de egészségünkre is hatással van. A pihenéstől, lazulástól szebbek leszünk, esetleges ráncaink feltöltődnek élettel, kisimulnak.

Nagyon jól esik a testnek és a léleknek, ha egy fárasztó nap után ebben pihenhetjük ki a stresszes hétköznapok fáradalmait. A felfújható masszázsmedence például kifejezetten alkalmas erre a célra.

Élettani hatások

Téli időben kellemesen átmelegít, sokkal jobban, mint egy forró zuhany. A medence tartja a beállított, egyenletes hőfokot, miközben gyengéden masszíroz. E kettő hatására endorfin termelődik szervezetünkben, melynek hatására izmaink ellazulnak, nyugodtak, békések leszünk.

Elősegíti a relaxálást. Éjszaka sokkal jobban, hosszabban, mélyebben fogunk aludni tőle értágító hatása miatt, ezért másnap energikusabban ébredünk, pezsegni fog bennünk a munkakedv, hatékonyabb lesz a munkánk. A www.hawaj.hu kínálatában számos ilyen masszázsmedencével találkozhatunk.

Csökkenti az ízületi fájdalmat, erősíti immun rendszerünket, ezáltal kedvezően hat a szívünkre, érrendszerünkre. Kötőszöveteinknek is hasznos, bőrön keresztül segít kimosni a méreganyagokat szervezetünkből, rendszeres használata elősegíti a narancsbőr csökkenését.

Nagyon jót tesz szervezetünknek, ha a vizet nemcsak belsőleg, de külsőleg is használjuk, azaz vízben tartózkodunk, ugyanis testünk 70 százaléka is ebből a számunka alapvető folyadékból áll.

Izomlazító hatása miatt különösen ajánlott nemcsak sportolóknak, de bárkinek, aki egy erősebb, megerőltetőbb edzést végzett.

Megfázás esetén kifejezetten ajánlott, a párás levegő jótékonyan hat a nyálkahártyára, a bedugult orra, arcüregünkre.

Emberi kapcsolatainkra is kedvező hatása van, hiszen ki ne szeretne egy órácskát eltölteni, kellemesen csevegve barátai körében. Mindenkire jó hatással van, ha egy kicsit kiszakadhat a mindennapi taposómalomból. A jakuzzi erre is lehetőséget ad.

Kettesben is igen kellemes elfoglaltság, ezért, ha valaki előnyben részesíti a páros egyedüllétet, annak igazán ajánlott egy kisebb jakuzzit elhelyezni otthonában. Ugyanazt az életérzést adja, mintha egy wellness hotel szolgáltatásait vennénk igénybe. Kellő intimitást, elvonulást tesz lehetővé.

Ha egy jakuzzi beszerzésére vállalkozunk, hogy ne érjen minket csalódás, mindenképp érdemes egy minőségi darabra beruházni. Igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelő méretűt válasszunk. Ha van elég helyünk, érdemesebb a nagyobb mellett dönteni a kényelem miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük