Pomelo – a gyümölcs tulajdonságai és tápértékei

A pomelo olyan gyümölcs, amelyet egyébként óriás narancsnak neveznek. Nemcsak méretével különböztethetjük meg, hanem a C-vitamin gazdagsága miatt is. Ami a kalóriákat illeti, a pomelóban nincs túl sok, ezért sokan fogyaszthatják a fogyókúra során.

A pomelo gyümölcs tulajdonságai nagyon hasznosak az egészségre – segít a fogyásban, véd a megfázás ellen és szabályozza a vérnyomást. Ezenkívül ízletes és sokoldalú. A pomelo használatával kiváló koktélokat, salátákat és még tortát is készíthetünk.

A Pomelo Délkelet-Ázsiában valószínűleg Kr.e.100-tól volt ismert Malajziában, Thaiföldön és Japánban. A 17. században jelent meg Amerikában Shaddock kapitány jóvoltából, azóta Barbadoson termesztik.

A pomelo gyümölcs számos egészségügyi előnnyel jár

Támogatja a fogyást. A gyümölcs 38 kalóriát tartalmaz 100 g cellulózban, és egy gramm zsír sem. Tökéletes azoknak, akiknek fontos az alakja, és akik nem szeretik a grapefruit ízét.

A gyümölcs olyan speciális enzimeket tartalmaz, amelyek felelősek a zsír gyorsabb elégetéséért, emellett segít csökkenteni az ételből származó keményítő felszívódását és csökkenteni a cukor mennyiségét a vérben evés után.

A pomelók gyümölcsében található nagy mennyiségű pektin hozzájárul a jóllakottság érzetének fokozásához. A magas rosttartalom miatt a pomelo fogyasztása étkezés előtt ajánlott (a rost lehetővé teszi, hogy gyorsabban megszabaduljunk az ételmaradékoktól).

Segít megelőzni a megfázást. A magas C-vitamin-tartalom (61 mg / 100 g) miatt az átlagos gyümölcs fele kielégíti ennek a vitaminnak a napi szükségletét. Ez sokkal több, mint a grapefruit vagy a narancs esetében.

A pomelo egészségfejlesztő tulajdonságai hozzájárulnak az immunrendszer megerősítéséhez és a meglévő megfázás gyógyításához. Csökkenti a szövődmények kockázatát a megfázás vége után is.

Támogatja a szív egészségét. Mivel a kálium forrása 216 mg 100 g gyümölcsben, a pomelo jelentősen hozzájárul a vérnyomás, a pulzusszám, az izomtónus szabályozásához és a test víz- és elektrolit-egyensúlyának fenntartásához.

A fogyást elősegítő pektin tartalmának köszönhetően a pomelo gátolja az artériák zsírfelhalmozódását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük