Kókuszos rizs

Kókuszos rizs

Hozzávalók: 25 dkg gyorsrizs, 2 evőkanál kókuszreszelék, 3 dkg megmosott mazsola, kevés fekete bors. 6 dkg margarin Elkészítés: A gyorsrizst az előírás szerint megfőzzük. A főtt rizshez hozzákeverjük a margarint, fekete borsot, kókuszreszeléket, mazsolát és kevés sót, teflonedényben átforrósítjuk.

Hideg natúr gyümölcs leves

Hideg natúr gyümölcs leves

Hozzávalók: 2 db banán, 1 pohár málnaízű tejszínes joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, kevés reszelt citromhéj, fahéj, őrölt édes kömény, szegfűszeg, 1 tojás sárgája, 2 púpozott evőkanál porcukor, 6 dl rostos, almaízű gyümölcslé Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral, joghurttal, a fenti fűszerekkel simára keverjük, továbbkeverve hozzáadjuk a gyümölcslevet, a megtisztított… Continue reading

Gyermekek öröme

Gyermekek öröme

Hozzávalók: 30 dkg méz, diónyi vaj, 5 l frissen pattogatott kukorica   Elkészítés: A  mézet egy kb. 6 literes lábasba öntjük, tűzhelyre tesszük és folytonos keverés közt szép világosbarnára megpirítjuk. Vigyázni kell, hogy meg ne égessük, mert keserű lesz. Hozzáadjuk a vajat, jól összekeverjük, s  beleöntjük a pattogatott kukoricát. Szép… Continue reading