Kiváló sport az aqua spinning

Az Aqua spinning egy álló kerékpár gyakorlása, amely a vízben zajlik. Egy általában 45 percig tartó edzés során akár 800 kcal-t is elégethet. Milyen egyéb aqua spinning eredmények vannak?

Aqua spinning – mi ez?

Az Aqua spinning egy csoportos osztály, amelyet képzett oktató vezet az energikus zene ritmusára. Általában 45-60 percig tartanak, bár vannak speciális órák is a haladó csoportok számára, amelyek 90 percig tartanak. A képzést speciális felszerelésekkel – a víz környezetéhez igazodó álló kerékpárral végzik. Maguk az órák 3 részből állnak – ez egy bemelegítéssel kezdődik, majd van egy alapedzés, majd nyújtás

Aqua spinning – hatások

Az Aqua spinning támogatja a karcsúsítást, erősíti az izmokat, formálja az alakot. Ez a fajta testmozgás, közismertebb nevén aerobic, emeli a szív és a tüdő hatékonyságát is. Az edzés nagyon jól működik azon az állapoton, amelynek hatása egy hónapos rendszeres testmozgás után érezhető.

Az ilyen órák után jobban érezzük magunkat, jobb a hangulatunk és több energiánk van – mivel minden testmozgás során a test endorfint (boldogsághormont) termel. A vízi kerékpáros gyakorlatok a visszér elleni küzdelemben is hatékonyak.

Az aqua spinningnek még egy előnye van – ez egy nagyon biztonságos sport – annak a környezetnek köszönhetően, amelyben a gyakorlatok zajlanak. A víz természetes ellenállás, ezért nincs túlterhelés és a sérülések kockázata minimálisra csökken. Ezért egészséges és idős emberek, valamint sérülések, törések és balesetek után is kiképezhetik.

Aqua spinning – kalória

Az Aqua spinning elsősorban az aerob testmozgáson alapszik. Nagyon hatékonyak és tökéletesen működnek a zsírvesztés ellen, aminek köszönhetően gyorsan megszabadulunk a nem kívánt kilogrammoktól. A körülbelül 45 percig tartó órák sok kalóriát veszítenek; minimum 450 kcal, de nagy erőfeszítéssel akár 800 kcal-t is elveszíthet.

Aqua spinning – narancsbőr

Ha elveszítjük a testzsírt, a cellulit mennyisége is csökken, a test feszesebbé és modellezhetőbbé válik. De a vízben végzett testmozgás további hatással van a narancsbőrre. A víz nyomásáról van szó, amely egyfajta masszázs lehet, javítva a nyirok és a vér áramlását. A masszázsnak ez a formája is csökkenti a duzzanatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük