Rejtélyek a Bermuda-háromszögben

Sokak által ismert rejtélyes és titokzatos hely a Bermuda-háromszög. Rengetek történet kering eltűnt hajókról és repülőkről, melyek ebben a térségben vesztek oda. Az eltűnések okát nem lehet pontosan tudni, ahogy azt sem, hogy mi uralja ezt a területet. Egyes feltételezések szerint egy különös mágneses mező húzódik itt, ami megzavarja a térségen áthaladó hajók és repülők műszereit és magát a járművet is.

Mi lehet a háttérben?

Mások szerint valami sokkal komolyabb jelenség állhat a dolgok mögött, ami teljesen elnyeli a járműveket. Ezeknél a felvetéseknél sokkal észszerűbb és logikusabb lehet az, hogy a különleges időjárás okozta az eddigi megmagyarázhatatlan jelenségeket, bár sok eltűnés napos, tiszta időben történt. Ezen jelentések szerint a térségen keresztül haladó hajók és repülök szőrén-szálán eltűntek a rajtuk utazókkal együtt, és azóta sem találtak semmi nyomot.

Meghökkentő és rémisztő történeteket lehet hallani, ám lehet, hogy az egész korán sem olyan rejtélyes, mint ahogyan azt gondolnánk. A Bermuda-háromszög az Atlanti-óceán fölött található és a három sarkát a floridai-félsziget, Puerto Rico és Bermuda képezi. A terület furcsaságaira elsőként a második világháború idején figyeltek fel, amikor is meglepően sok vadászgép és hadihajó veszett oda ebben a térségben.

Meglódult fantázia

Az embereknek több sem kellett, máris szövögetni kezdték az összeesküvés-elméleteket és a helyzeten az sem javított, hogy visszamenőlegesen több furcsa eltűnés és meghibásodás dokumentációját találták meg, egészen Kolumbusz Kristóf koráig. Az esetek többségében több elem is egyezett. Általában az eltűnések idejében mindig szép, szélcsendes időjárás volt. Az eltűnés előtti időben a repülőgépek pilótái vagy szakadozottan tudtak kommunikálni a földi irányítással és akkor is annyit, hogy a műszerek meghibásodtak, vagy egyáltalán nem is kommunikáltak.

Minden csak a véletlen műve?

A hajók nyomtalanul, roncsok és túlélők nélkül süllyedtek el, vagy ha megtalálták a hajókat, legénység nem volt rajtuk. Mindez rendkívül érdekes és a történetek mind-mind összecsengenek. Az összeesküvéshívők bánatára azonban van egy egészen racionális magyarázat, ami a legszélesebb körben fogadott el. A magyarázat szerint nincs semmi a Bermuda-háromszögben, sőt, a jelenség, mint olyan nem is létezik. A történeteket csak emberek találták ki és semmi megalapozottsága nincs az eltűnéseknek, vagy maximum egy-két szerencsétlenebb eset a véletlen műve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük